„Отсекување на главата на Свети Јован Крстител“ во с. Горни Подлог – Кочани

image

„Отсекување на главата на Свети Јован Крстител“ во с. Горни Подлог – Кочани

На 11. 09. 2019 година на празникот Отсекување на главата на Свети Јован Крстител, Неговото Високопресвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од кочанското ариерејско намесништво, во храмот посветен на “Св. Јован Крстител“ во с. Горни Подлог – кочанско, отслужи света архиерејска литургија, произнесе пригодно слово, направи литија и мал водосвет и го благослови и пресече празничниот леб.

На 11. 09. 2019 година на празникот Отсекување на главата на Свети Јован Крстител, Неговото Високопресвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од кочанското ариерејско намесништво, во храмот посветен на “Св. Јован Крстител“ во с. Горни Подлог – кочанско, отслужи света архиерејска литургија, произнесе пригодно слово, направи литија и мал водосвет и го благослови и пресече празничниот леб./span>