Вечерна на празникот Раѓање на Пресв. Богородица во манастирот во Ѓуриште

image

Вечерна на празникот Раѓање на Пресв. Богородица во манастирот во Ѓуриште

На 20. 09. 2019 година, во манастирот кој е посветен на Раѓањето на Пресвета Богородица – Мала Богородица во Ѓуриште – Свети Николе, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, отслужи празнична вечерна богослужба, го благослови празничниот леб и одража пригодна беседа.

На 20. 09. 2019 година, во манастирот кој е посветен на Раѓањето на Пресвета Богородица – Мала Богородица во Ѓуриште – Свети Николе, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, отслужи празнична вечерна богослужба, го благослови празничниот леб и одража пригодна беседа./span>