Освет на нова камбанарија при храмот „Св. пр. Илија“ во с. Калниште – пробиштипско

image

Освет на нова камбанарија при храмот „Св. пр. Илија“ во с. Калниште – пробиштипско

На 22. 09. 2019 година, 14 – та Недела по Педесетница, св. прав, богоотци Јоаким и Ана, св. Никита угодник Божји, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион ја освети новоизградената камбанарија при храмот „Св. пр. Илија“ во с. Калниште – пробиштипско.

На 22. 09. 2019 година, 14 – та Недела по Педесетница, св. прав, богоотци Јоаким и Ана, св. Никита угодник Божји, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион ја освети новоизградената камбанарија при храмот „Св. пр. Илија“ во с. Калниште – пробиштипско./span>