Акатист во Четвртата Недела од Великиот пост во Виница

image

Акатист во Четвртата Недела од Великиот пост во Виница

На 27. 03. 2020 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во Четвртата недела од Великиот пост, во храмот посветен на „Св. Ап. и евангелист Лука“ во Виница, богослужеше мало повечерие со канон и акатист на Пресвета Богородица, по што и одража пригодно слово.

На 27. 03. 2020 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во Четвртата недела од Великиот пост, во храмот посветен на „Св. Ап. и евангелист Лука“ во Виница, богослужеше мало повечерие со канон и акатист на Пресвета Богородица, по што и одража пригодно слово./span>