Oтсекување на главата на Св. Јован Претеча во Горни Подлог

image

 

Oтсекување на главата на Св. Јован Претеча во Горни Подлог 

На 11.09.2020 кога си спомнуваме за неправедното отсекување на главата насветиот Јован Крстител и Претеча Христов, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион благоизволи да отслужи Света Архиерејска Литургија во манастирот „Отсекување на главата на Св. Јовн Крстител“ во Горни Подлог. 

 По завршувањето на Литургијата Митрополитот Брегалнички господин Иларион го благослови и пресече празничниот леб.