Рождество на Пресвета Богородица во Штип и освет на нова бензинска пумпа

image

 

Рождество на Пресвета Богородица во Штип и освет на нова бензинска пумпа 

На 21.09.2020 година, Неговото Високопреосвештенство во сослужение на повеќе свештеници во соборниот храм „Св. Николај“ во Штип отслужи Света Архиерејска Литургија на која присуствуваше многуброен верен народ. На Светата Литургија Неговото Високопреосвештенство одржа пригодна беседа. 

 Потоа, Неговото Високопреосвештенство ја освети новата бензинска пумпа од ланецот на „Лук Оил“ во Кочани.