Празнична вечерна богослужба во манастирот „Св. Спиридон“

image

 Празнична вечерна богослужба во манастирот „Св. Спиридон“

На 24.12.2020 год. Неговото Високопреосвеш- тенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, во сослужение на повеќе свештеници од епархијата, по повод празникот посветен на Светиот Спиридон Чудотворец, во женскиот манастир „Св. Спиридон“ во Злетово, метох на Лесновската обител отслужи

 празнична вечерна богослужба на која го благослови петолебието и одржа содржајна беседа за величината на Светиот Спиридон кој воедно е патрон на манастирот.