Трет ден Божиќ во Радовиш

image

 Трет ден Божиќ во Радовиш

На 09.01.2021 год. кога го чествуваме споменот на светиот првомаченик и архиѓакон Стефан, во обновениот храм посветен на Светиот пророк Илија во Радовиш, Неговото Виокопреосвештенство Митрополитот Брегалнички гоподин Иларион отслужи Света Архиерејска Литургија на која во чин протоереј го произведе 

свештеникот Стојанче Илиев од Радовиш, а по завршувањето на Боженствената Литургија, а по повод 20 годишнината од постоењето и активноста во црковниот живот на членовите при хорот „Св. Спасо Радовишки“ им додели благодарница.