Празнична вечерна во Лесново

image

Празнична вечерна во Лесново 

На 11.01.2021 По повод споменот на Светиот Гаврил Светогорец, Епикоп Велички и новиот Лесновски чудотворец, Неговото Виокопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион во сослужение на повеќе свештеници од епархијата отслужни празнична вечерна богослужба на која најпрвин е поклони на чудотворните и ицелителни 

 мошти на Светиот Епископ, на литијните стихири е поклони на неговата света икона, по што го благослови петолебието и одржа пригодна беседа за Светиот Гаврил Велички - закрилникот на Лесновската света обител.