Велики Петок во Штип

image

Велики Петок во Штип

На 30.04.2021 год. Велики Петок, во соборниот храм „Св. Николај“  во Штип, Неговото Високопреосвештентво Митрополитот Брегалнички господин Иларион  во сослужение на повеќе свештеници од Штип ги отслужи Царските часови и Вечерната 

 Богослужба на која го симна Распетието Христово и ја положи Плаштаницата на кој е изобразено Христовото Оплакување.