Оплакување Христово во Штип

image

Оплакување Христово во Штип

На 30.04.2021 год. на Велики Петок, во соборниот храм „Св. Николај“ во Штип, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион во сослужение на повеќе свештеници отслужи утрена боголужба на која беа испеани 

статиите на Опелото Христово. По завршувањето на погребните статии Митрополитот се поклони на Плаштаницата со која направи Литија околу храмот и на крајот на богослужението произнесе пригодно слово.