Освет на бензинска пумпа во Пробиштип

image

Освет на бензинска пумпа во Пробиштип

На 05.05.2021 год. – среда од светлата седмица, Неговото Виокопреовештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион во сослужение на повеќе свештеници од Брегалничката епархија го изврши чинот 

на осветување на новоотворената бензинска пумпа во Пробиштип од страна на реномираната компанија „Дади Компани“ од Виница.Во пригодното слово одржано од страна на Нашиот Митрополит, најпрвин ги поздрави присутните гости со најрадосниот поздрав Христос Воскресна – Навистина Воскресна и посака напредок и успех во работата.