Осветување на детско игралиште во Леново

image

 Осветување на детско игралиште во Леново

 На 30.05.2021 год. во неделата кога си спомнуваме за средбата на Христос со жената од Самарија и го чествуваме споменот на Преп. Тедор Осветен, во Лесново, близу Лесновската света обител се освети детско игралиште. Чинот на осветувањето го иврши јеромонах Исак.