Посета на манастирот „Св. Јоаким Осоговски“ во Крива Паланка

image

Посета на манастирот „Св. Јоаким Осоговски“ во Крива Паланка

На 02.07.2022 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, заедно со Епископот Будимски и администратор Темишварски г. Лукијан, Архиереј при СПЦ, и свештенослужители од Будимската и Темишварската Епархија, го посетија манастирот „Св. Јоаким Осоговски“ во Крива Паланка, древно македонско светилиште, каде што се поклонија на моштите на Св. Јоаким Осоговски и Св. Јоаким Крчовски.

 На 02.07.2022 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, заедно со Епископот Будимски и администратор Темишварски г. Лукијан, Архиереј при СПЦ, и свештенослужители од Будимската и Темишварската Епархија, го посетија манастирот „Св. Јоаким Осоговски“ во Крива Паланка, древно македонско светилиште, каде што се поклонија на моштите на Св. Јоаким Осоговски и Св. Јоаким Крчовски.