Освет на новоизградениот Параклис во с. Стамен

image

Освет на новоизградениот Параклис во с. Стамен - делчевско

На 07.07.2022 година, Рождество на Свети Јован Крстител - Иванден, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, изврши освет на новоизградениот Параклис посветен на Светите Апостоли Петар и Павле, во с. Стамен, делчевско.

 

 

На 07.07.2022 година, Рождество на Свети Јован Крстител - Иванден, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, изврши освет на новоизградениот Параклис посветен на Светите Апостоли Петар и Павле, во с. Стамен, делчевско.