Прославен празникот Рождество на Пресвета Богородица во фабриката „Ледер“ во Кочани

image

Прославен празникот Рождество на Пресвета Богородица во фабриката „Ледер“ во Кочани

На 21.09.2022 година, кога Светата Православна Црква го празнува празникот Рождество на Пресвета Богородица - Мала Богородица, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, по покана на сопственикот на фабриката „Ледер“ од Кочани, г. Драгослав Здравков - Драги Ледер од Кочани, а во присуство на сите вработени, во кругот на фабриката „Ледер“, каде и се наоѓа параклисот посветен на „Рождество на Пресвета Богородица“, го благослови и пресече празничниот леб,

и Им го честита Патрониот празник на сопственикот и вработените во фабриката „Ледер“.